Rašytojas, literatūros kritikas ir gastronomas Pellegrino Artusi buvo pirmasis patobulinęs ir sujungęs itališkos virtuvės tradicijas į vieną labai vertingą veikalą.

Taip pat, P. Artusi kūrinys „Maisto ruošimo mokslas ir geros mitybos menas“ (it. La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene) yra laikomas svarbiu dėl to, kad prisidėjo prie italų kalbos plitimo šalies teritorijoje. Mat veikalas, parašytas tokia sklandžia, dailia ir darnia kalba, tapo brangiu, gerai žinomu italų ir ypač italių kartoms, draugu.

Tai yra puikus dinamiško ir atviro kūrinio pavyzdys, kuriuo dalinasi ne tik dvi namų šeimininkės, bet ir aktyviai dalyvaujanti, patarianti ir kritikuojanti visuomenė. „Maisto ruošimo mokslas ir geros mitybos menas“ italų namuose platina gaivų ir gyvybingą, bet kartu teisingą, nuosaikų bei neabejingą italų kalbos tradicijai, florentiečių tarmės modelį.”

Žiūrėkite video.