2017 m. lapkričio 20-26 d. daugybėje pasaulio šalių vyks Antroji “Italijos virtuvės savaitė”, 2016 m. Italijos Vyriausybės pradėtas projektas, kurio tikslas yra suteikti tęstinumą “Expo” parodoje Milane metu analizuotoms temoms, kurios yra: kokybė, tvarumas, kultūra, maisto saugumas, teisė į maistą, švietimas, identitetas, teritorijos, bioįvairovė.

“Italijos virtuvės savaitės pasaulyje” siekis yra tarptautiniu lygmeniu populiarinti Italijos virtuvės ir enogastronomijos tradicijas, kurios yra neatskiriami Italijos kultūros ir identiteto ženklai.

Šiemet iniciatyvoje dalyvauja 10 itališkų picerijų ir restoranų Vilniuje, kurie savo lankytojams siūlys specialų „Italijos virtuvės savaitei“ skirtą meniu:

– Da Antonio, Vilniaus g. 23, +370 52 620109 Meniu

– Trattoria da Flavio, Ligoninės g. 5, +370 5 2624846 Meniu

– Ristorante Sorrentino, Aušros Vartų g. 15-2, +370 600 78792 Meniu

– Pane e Vino, Užupio g. 13, +370 670 01270 Meniu

– Renaissance, Subačiaus g. 3, +370 618 81513 Meniu

– San Valentino, Vilniaus g. 47, +370 5 2314198 Meniu

– Uzupio Picerija, Paupio g. 3, +370 5 215 3666 Meniu

– Bonocosì, Gedimino pr. 31, +370 633 86616 Meniu

– Maurizio’s Pizzeria, Didžioji g. 19, +370 5 232 4237 Meniu

– Lapkričio 23 d. 18 val. į ypatingą itališką vakarą pakvies kulinarijos studija Čiop Čiop (Žvejų g. 2). Staliukų rezervacija telefonu arba elektroniniu paštu: +37062089972 // skanu@ciopciop.lt Meniu